Plan eenvoudige fietsroute

Een eenvoudige fietsroute plannen begint bovenaan het scherm met de velden Van en Naar. Je kunt bij beide velden ook kiezen voor 'mIjn huidige locatie'. Dat is de locatie die via je internetverbinding wordt doorgegeven aan onze website. Zodra je de Fietsersbond Routeplanner bezoekt, vraagt je computer of hij je locatie mag doorgeven. Als je dit weigert, dan krijg je een kaart van heel Nederland te zien. Helaas is het nog niet mogelijk om je huidige locatie aan te passen.

Als je in één van de velden begint te typen zoekt de Routeplanner meteen naar suggesties voor de locaties die je zoekt. Dit kan een straatnaam of een adres zijn, maar ook een station, een café-restaurant of bijvoorbeeld een museum. (Bekijk het overzicht) Zodra je de juiste locatie in beeld krijgt, klik je er op.

Zijn beide velden ingevuld, dan wordt de knop 'Plan route' groen. Klik hierop om de route te plannen.

De Routeplanner gaat nu je route berekenen. Standaard wordt hiervoor het routetype 'Combinatie fietsnetwerken' gebruikt. Na enkele seconden krijg je de geplande route te zien in de linkerkolom. 

Via het menu in de linkerkolom kun je je route printen, downloaden voor je GPS-ontvanger of delen via mail, Twitter, Facebook of Google+.

Via het keuzemenu Routetype kun je het gebruikte routeprofiel aanpassen. Zodra je een ander routetype kiest, berekent de Routeplanner meteen de nieuwe route. Zo kun ook voor alleen knooppuntenroutes of voor alleen LF-routes kiezen. Bekijk het overzicht van routetypes voor meer informatie.

Volgende pagina: Een route plannen met meer opties

fietsersbond