Plan via knooppunten

Iedere Nederlandse regio heeft een bewegwijzerd netwerk van fietsknooppunten, aangegeven met wit-groene bordjes met cijfers er op. In de Fietsersbond Routeplanner kun je heel makkelijk gebruik maken van deze knooppunten door het routetype 'Netwerk fietsknooppunten' te gebruiken. De Routeplanner stuurt je dan waar mogelijk langs de knooppunten. Buiten het netwerk fiets je via het normale wegennet.

Je begint je route door het startpunt te bepalen. Dat kan ieder punt in Nederland zijn, via het normale wegennet leidt de Routeplanner je naar de dichtstbijzijnde knooppuntenroute. Wil je toch zelf je startknooppunt kiezen, klik dan op de kaart op knooppunten.

Om een knooppunt aan je route toe te voegen klik je er op. Er verschijnt dan een tekstballon met meer informatie over het knooppunt. Door op Van, Via of Naar te klikken stel je het knooppunt in als vertrek-, tussen- of eindpunt.

Door de kaart met de muis heen-en-weer te slepen kun je zo steeds meer knooppunten aan je route toevoegen. Om de lijst met knooppunten te bekijken klik je bovenin de planner op 'meer opties'. Zo zie je de volledige lijst met knooppunten. In het keuzemenu dat is uitgeschoven kun je nu ook kiezen voor een route volgens het routetype 'Netwerk fietsknooppunten' of via het routetype 'Combinatie fietsnetwerken'. In dat laatste type worden ook LF-routes meegenomen. 

Via de groene knop 'Plan route' kun je uiteindelijk je route plannen. 

fietsersbond